Obavijest za virus “KORONA” COVID-19

Pravilnik o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu ili na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu

POSEBNE MJERE ZBOG IZVANREDNOG STANJA IZAZVANOG ŠIRENJEM VIRUSA COVID-19

Zahtjev za odgodu plaćanja zbog posebnih okolnosti

Poštovani,
shodno uputi Stožera civilne zaštite Splitsko – dalmatinske županije, a u svezi primjene odredbe točke II.e. Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, kojom se propisuje da se iz vitalnih obiteljskih razloga, poputpružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, može napustiti mjesto prebivališta i stalnog boravka (u našem slučaju: samo kad se napušta područje Makarske rivijere!), ovim putem izvješćujemo vas da se propusnice izdaju od Stožera civilne zaštite Općine Tučepi.
Svi oni koji imaju ovakvih potreba mogu se javiti mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj telefona: 021 623 585 ili Načelniku Stožera CZ Općine Tučepi Vjekoslavu Šimiću na broj mobitela: 098 432 708, a propusnice se izdaju u Općini Tučepi, na adresi: Kraj 39A, 21325 Tučepi.
U zahtjevu je obvezno navesti razlog zbog kojeg se propusnica traži.STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE TUČEPI

Poštovani,
shodno Odluci o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, KLASA: 810-06/20-01/7, URBROJ: 511-01-300-20-10, koju je 21. ožujka 2020. godine donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, zabranjeno je okupljanje na svim javnim površinama, ulicama, trgovima i šetnicama na području Općine Tučepi, s tim da se izričito zabranjuje kretanje u javnosti u grupama većim od dvije osobe, a i u tom slučaje one moraju biti udaljene jedna od druge minimalno 2 metra.
Svi građani koji su u zadnjih nekoliko dana došli iz drugih gradova/krajeva Republike Hrvatske ili iz inozemstva u Tučepi moraju se OBAVEZNO prijaviti na broj telefona: 021 623 585 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj mobitela: 098 432 708 (može i SMS porukom) te dati svoje osobne podatke.

Uz pomoć volontera s područja Općine Tučepi, koji su prošli edukaciju Crvenog križa Makarska, osigurana je dostava hrane i lijekova starijim i nemoćnim osobama, koji se, u slučaju bilo kakve potrebe, mogu javiti Lijani Rudelj, koordinatorici volontera za područje Općine Tučepi, na broj mobitela: 091 768 9619.

U svezi Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, KLASA: 810-06/20-01/7, URBROJ: 511-01-300-20-14, koju je 23. ožujka 2020. donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, izvješćujemo vas kako se ista ne odnosi na kretanje stanovništva unutar područja Makarskog primorja, odnosno područja kojeg pokriva Policijska postaja Makarska.
Molimo vas za strpljenje i pridržavanje svih uputa.
Hvala!

NAČELNIK STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE TUČEPI
Vjekoslav Šimić

 

Odluka o zabrani napuštanja prebivališta

Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima

Odluka o privremenoj obustavi javnog prometa

Odluka stožer CZRH o mjerama ograničavanja

Odluka stožer CZRH o zabrani prijelaza granice

Pravila samoizolacije

Ovim putem Vas izvješćujemo kako smo u stalnoj komunikaciji sa županijskim Stožerom te ćemo vas o svim bitnim novostima obavijestiti putem općinske web stranice www.tucepi.hr, fb Dvd Tučepi te oglasnih ploča. Želimo naglasiti kako u ovom trenutku ne postoji nikakav razlog za paniku.


•    Posebno je važno da shvatimo situaciju ozbiljno, budemo strpljivi i disciplinirani jer u protivnom ugrožavamo zdravlje i živote.
•    !!! Poseban broj za informacije o korona virusu!!!  113
•    Brojevi telefona Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za građane na temu korona virusa: 091 468 30 32 i 099 468 30 01. Dostupni su za svaki radni dan od 8 do 22 sata te subotom i nedjeljom od 8 do 14 sati.

•    U razdoblju od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. do srijede 1. travnja 2020. neće biti rada sa strankama u Općini Tučepi. Kontakt telefon Općine je 623 595 ili e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
•    Sve ostale korisne informacije na linku:
 https://www.koronavirus.hr
Bitno je da pripremimo sve potrebne mjere prevencije kako bi što prije izašli iz ove krize, a sve u svrhu očuvanja zdravlja svih naših mještana.

Općinski načelnik - Ante Čobrnić
Načelnik stožera civilne zaštite i zamjenik načelnika - Vjekoslav Šimić 
 • kkutz=
  Tučepski vodič kroz povijest

  Vodič

 • vrutak=
  Školski list Vrutak, rujan 2012

  Vrutak

 • vrutak=
  Odluka o komunalnom redu

  Odluka